تصاوير منتخب

۰

مواضع و دیدگاه سیاسی حضرت آیت الله بهجت فومنی(اعلی الله مقامه)

مراجع و علما

مواضع و دیدگاه  سیاسی حضرت آیت الله بهجت فومنی(اعلی الله مقامه)

یکی از افرادی که از ایشان به عنوان مخالف ولایت فقیه نام برده میشود و درباره ی ایشان می گویند که قائل به جدایی دین از سیاست است ، حضرت آیت الله العظمی بهجت (رحمة الله علیه) است.اما حقیقت چیز دیگری است. حقیقت این است که ایشان چه در زمان حضرت امام (ره) و چه در زمان مقام معظم رهبری( حفظه الله) در مسائل سیاسی هم ورود می کردند و رابطه ی بسیار صمیمی و قوی با این دو رهبر انقلاب اسلامی داشتند. ما برای گفته هایمان دلایل و مستنداتی داریم ، که می توانید در ادامه مطالعه نمایید .


آیت الله بهجت مشوق ورود شاگردان به عرصه ی سیاسی

ایت الله مصباح یزدی از شاگردان برجسته ایشان می فرمایند : «... بزرگترین مشوق لااقل خود بنده در پرداختن به مسائل سیاسی و اجتماعی، ایشان بود و به صورت های مختلف دوستان و کسانی که در درس شرکت می کردند سفارش می کردند که به اینگونه مسائل اهمیت بدهند و اشاره می کردند اگر کسانی که تقید به مسائل معنوی و علمی دارند به این کارها نپردازند، روزگاری بیاید که جو سیاست و اجتماع به دست نا اهلان بیفتد و جامعه اسلامی را از مسیر خود منحرف کند در عین حال که به ما تأکید می کردند مثلا درس فقه را بنویسید دقت کنید یا توصیه های اخلاقی می کردند. در عین حال، اهتمام داشتند که ما دور از مسائل سیاسی و اجتماعی نباشیم و فعالیت هایی به خصوص در بعد فرهنگی به ما توصیه می کردند که انجام بدهیم و حتی گاهی یک پیغام های خاصی برای حضرت امام در ارتباط با همین مسائل سیاسی می دادند...» (برگی از دفتر آفتاب،گذری بر زندگی نامه فقیه عارف آیت الله العظمی بهجت، رضا باقی زاده، ص 74)

 بعد از مرجعیت، ایشان بیشتر در مسائل سیاسی وارد می شوند و رهنمود می دهند که پیام های ایشان در ایام انتخابات تبیین شرایط انتخاب شوندگان (ریاست جمهوری، مجلس خبرگان) در این راستا قابل ارزیابی است «همان، ص75


آیت الله بهجت مسائل سیاسی را رسانه ای نمی کرد

شیخ علی بهجت فرزند آیت الله بهجت می گوید: آیت الله بهجت از لحاظ سیاسی هم مواضع اساسی داشتند.

وی تأکید کرد: ایشان با دو دستگی مخالف بود و صلاح نمی‌دانست و می‌گفت در برابر خارجی‌ها همه باید یک دست باشیم. البته اگر مطلب خاصی داشتند، تذکر می‌دادند و همان شخصی را که باید آگاه می‌کردند منتها از رسانه‌ای کردن خوششان نمی‌آمد.

 

پیشنهاد آیت الله بهجت به امام خمینی(ره)

 

فرزند آیت الله بهجت ( شیخ علی بهجت) می گوید: قبل از 15 خرداد سال 42 در طول یکسال ، شاید حدود 13 بار حضرت امام و آیت الله بهجت با هم دیدار داشتند.

  یادم هست آیت الله بهجت خیلی انقلابی موضع می گرفت و با امام همراهی می کرد. همان روزهای اول به حضرت امام گفته بود آقا، شاه باید برود، حتی فرموده بود، اینهایی که اطراف شاه هستند، دنبال دنیا هستند یکی از اینها را بخواهید تا دنیایش را تامین کنیم و شاه را نابود کند.

  در جلسه دیگری به امام فرموده بودند، شما باید 40 نفر را تربیت کنید تا همین که شاه نابود شد، امور را دست اینها بدهید، بعد امام فرموده بودند؛ من چهار نفر هم ندارم.

 البته این اظهار نظر امام در شرایطی بود که برخی در آن روزها فکر می کردند شاه را نمی شود دست زد، لذا به امام می گفتند؛‌ شاه بماند اما او را مدیریت کنیم و بقیه را باید اصلاح کنیم! در حالی که آیت الله بهجت از همان زمان همراه امام بود و می فرمود؛ شاه باید برود و این نشان از درک بالا و تیزبینی انقلابی آیت الله بهجت داشت.

 

رابطه ی آیت الله بهجت (ره) و امام(ره)

آقای آقا تهرانی می گوید: روزهای اول ورود امام(ره) به قم، یکی از دوستان خدمت آیت الله بهجت رسید و آقا فرموده بود: می خواهم آقای خمینی را ببینم

بعد فرمودند: به هیچ کس دیگر هم نگو، فقط به خود امام بگو. او می گوید خانه امام آمدم و گفتم با آقا کار دارم و یک پیامی هم از یکی از آقایان مراجع دارم.


پاسدارها گفتند نمی شود، اصرار کردم تا بالاخره خود حاج احمد آقا آمد گفتم یک پیامی از آیت الله بهجت دارم که باید فقط به خود امام بگویم.

 رفتم خدمت امام، فرمودند، بفرمایید. گفتم از طرف آیت الله بهجت پیامی آورده ام. امام تا اسم آقای بهجت را شنیدند، احترام کردند. بعد فرمودند بفرمایید ایشان ساعت چهار بیایند.

 آقای بهجت به محل اقامت امام آمدند، بعدها که امام برای پاسخ به  این دیدار به  منزل آقای بهجت آمدند، وقتی بر آقای بهجت وارد شدند، نگذاشتند کسی در اتاق بماند حتی به سید احمد آقا هم گفتند بیرون برود، چفت در را هم بسته بودند و حدود دو ساعت با هم جلسه خصوصی داشند.

آیت الله مصباح نیز در این باره می گوید:

« مرحوم آقا مصطفی(ره) از پدرشان مرحوم امام (ره) نقل می کرد:

 آقا معتقدند جناب آقای بهجت دارای مقامات معنوی بسیار ممتازی هستند.

 

 از جمله مطالبی که از پدرشان درباره آقای بهجت نقل می کردند این بود که: ایشان دارای موت اختیاری هستند، یعنی قدرت این را دارند که هر وقت بخواهند روح خویش را از بدن به اصطلاح خلع کنند و بعد مراجعت کنند.

 

 این یکی از مقامات بلندی است که بزرگان در مسیر سیروسلوک عرفانی ممکن است به آن برسند، و همینطور مقامات معنوی دیگری در معارف توحیدی که زبان بنده یارای بحث درباره این زمینه ها را ندارد. »

 

 هم او در جای دیگر می گوید:

 

 « مرحوم حاج آقا مصطفی از قول امام نقل می کردند: وقتی امام (که ارتباط نزدیکی با مرحوم آقای بروجردی داشتند ) دیده بودند که زندگی آقای بهجت خیلی ساده است، برای کمک به زندگی ایشان یک وجهی از مرحوم آقای بروجردی گرفته بودند، وقتی آورده بودند

 برای آقای بهجت ایشان قبول نکرده بودند و امام هم مصلحت نمی دیدند آن وجه را برگردانند، به هر حال با یک چاره اندیشی حضرت امام فرموده بودند ( این طور که نقل کردند ): من از مال خودم به شما می بخشم، و شما اجازه بدهید من این را دیگر بر نگردانم. تا اینکه به این صورت ایشان به عنوان هبه از ملک شخصی حضرت امام قبول کردند. »

  باز آیت الله یزدی در مورد عنایت ویژه حضرت امام به ایشان می گویند:

  « در یکی از شرفیابی های خبرگان رهبری به خدمت حضرت امام راحل رحمه الله، از ایشان رهنمودی برای مسائل اخلاقی خواسته شد، حضرت امام، خبرگان را به حضرت آیت الله العظمی بهجت حواله دادند.

و در جواب اظهار خبرگان که ایشان کسی را نمی پذیرد، فرمودند: آنقدر اصرار کنید تا بپذیرد. »


 رابطه ی آیت الله بهجت(ره) و امام خمینی(ره) پس پیروزی انقلاب

 آیت‌الله خائفی نقل  می کند: پس از آزادی حضرت امام و ورود ایشان به قم در سال 1341 تمام محله‌های قم برای آزادی امام جشن گرفتند و به منزل ایشان رفتند. به گونه‌ای که منزل حضرت امام هر روز مملو از جمعیت بود.

 آیت‌الله بهجت نیز از کسانی بود که به منزل امام تشریف می‌بردند و مدتی سر پا بر در یکی از حجرات ایستاده، سپس حرکت کرده و از منزل امام خارج می‌شدند.

 به ایشان پیشنهاد شد، شایسته نیست که بیرون اتاق بایستید، دست کم داخل اطاق بنشینید. آیت الله بهجت در جواب فرمودند:

 "من بر خود فرض می‌دانم که جهت تعظیم این شخصیت ارزنده به این جا آمده و دقایقی بایستم و سپس بازگردم".


آیت الله بهجت و مقام معظم رهبری


در سال 1368، وقتی حضرت آقا برای رهبری انتخاب شدند، عده ای به آیت الله بهجت(ره) گفتند:

 آقای خامنه‌ای جوان است برای رهبر شدن!! آیت الله بهجت(ره) در جواب آن عده فرمودند: همان یکبار که گفتند حضرت علی(علیه السلام) جوان است و ایشان را ازخلافت منع کردند، برای هفت پشتمان کافی است ...!

(نقل از حجت الاسلام و المسلمین علی بهجت «فرزند ایشان» ، از ضمیمه 61 ماهنامه امتداد صفحه 15)

آن اوایل حضرت آقا زیاد پیش آیت الله بهجت می‌آمد . در بار اولی که آمدند من خودم آنجا بودم، حضرت آقا گفتند: خبرگان مسئولیت‌های امام را روی دوش من گذاشته‌اند، من نه در علم، نه در معنویت مثل امام هستم، نه اقبال امام را دارم! آقای بهجت مدت زیادی سرشان را انداختند پائین، بعد سرشان را بالا آوردند و گفتند: شما بحمدالله با مبانی آشنا هستید، این وظیفه را شما قبول بفرمائید، من ملتزم می‌شوم که شما را تنها نگذارند، این دومین موردی بود که از پدرم ،اینگونه ملتزم شدن(با واژه من) را شنیدم!

(حجت الاسلام علی بهجت ، ضمیمه شماره 61 ماهنامه امتداد صفحه 15)

 

آیت‌الله بهجت:اگر مردم می‌دانستند که استقبال از این سید چقدر ثواب دارد

حجت الاسلام فقیهی اصفهانی از اساتید حوزه علمیه قم  : یکی از رفقا ما به نام آقای رجالی ، که خیلی رفت و آمد داشت از قدیم با حضرت آیت الله بهجت و درس ایشان را خیلی شرکت می کرد و خیلی آدم با صفا و سالم و خوبی است، ایشان چند مورد از ایشان را برای ما نقل می کرد .

یکی اینکه می گفت ، آیت الله بهجت ، به این راحتی هر کسی را راه نمی دادند برای ملاقات ، آن هم برای ملاقات های طولانی و این حرف ها .

ولی آیت الله خامنه ای مرتب خدمت آیت الله بهجت می رسیدند و این ها یک رابطه صمیمی داشتند . زیاد و به طور مخفیانه آقا می آمدند قم و می رفتند خدمت آیت الله بهجت .

یکی از زمان هایی که ایشان می گفت زمان ملاقات این دو بزرگوار بوده است ،سحر بود دو ساعت مانده به اذان صبح . ایشان می گفت که آیت الله خامنه ای گاهی سحر می آمدند . در آن موقعیت حساس می آمدند خدمت آیت الله بهجت و می رفتند . خوب این نشانه علاقه شدید آیت الله بهجت به مقام معظم رهبری است که در این موقع شب و سحر آقا را می خواستند و با هم بودند و صحبت می کردند .

بعد باز ایشان می گفتند چند سال پیش که آیت الله خامنه ای یک هفته ای تشریف آوردند قم ، جمعیت زیادی برای استقبال آمده بودند در خیابان ها،آیت الله بهجت هم آمدند جزء جمعیت استقبال کنندگان . حالا یک مرجعی در سن حدود نود سال ! ایشان هم آمدند در جمع استقبال کنندگان آیت الله خامنه ای . ایشان می گفت که یک شخصی به ایشان گفت که حاج آقا شما با این سن و سال آمدید وسط این جمعیت استقبال کنندگان ؟

آیت الله بهجت فرمودند : " اگر مردم می دانستند که استقبال این سید چقدر ثواب دارد هیچ کس در خانه نمی نشست " .

 نظر آیت الله بهجت برای حضرت آقا

حاج آقا صدیقی تو مراسم آیت الله بهجت نقل کردند که چقدر آقا برای سلامتی آیت الله خامنه ای نذر می کردند و گوسفند نذر می کردند و کارهایی انجام می دادند . خوب این باز نشانه شدت علاقه بود به آقا .

بعد چیزی که نقل کردند این که شش ماه قبل از فوت آیت الله بهجت ایشان فرموده بودند که : " آقا را بگویید بیایند اینجا با ایشان کار دارم " .

آقا را خواسته بودند و آیت الله خامنه ای آمده بودن این جا قم . صحبت هایی با هم داشتند از جمله آیت الله بهجت فرموده بودند : " خطری به سمت شما دارد می آید و من این خطر را احساس می کنم و من آن چه باید برای شما انجام بدهم ، برای سلامتی شما انجام داده ام (حالا نذر باشد یا هر چیز دیگر) "

 و فرموده بودند : " خودتان هم هر کاری می توانید انجام بدهید " .

البته کاملش را حاج آقای صدیقی روی منبر نگفتند .

ولی بعدها یکی از دفتری های آیت الله بهجت  که اطلاع داشتند و کامل تر گفتند .

گفتند چند روزی گذشت و باز دوباره حضرت آیت الله بهجت گفتند که : " آیت الله خامنه ای را بگویید یک نفر بفرستند من با ایشان کار دارم " . حاج آقا محمدی گلپایگانی را آیت الله خامنه ای فرستادند پیش آیت الله بهجت .

آیت الله بهجت دومرتبه تأکید کردند: "  که من برای سلامتی شما هرکاری می توانستم انجام دادم . خودتان هم یک کاری انجام بدهید " . برای بار دوم بعد از چند روز این تأکید را آیت الله بهجت داشتند که به واسطه آقای محمدی گلپایگانی به آقا خبرش رسید و خود آیت الله خامنه ای هم هرکاری باید انجام بدهند انجام داده بودند .

آقا زاده آیت الله بهجت نیز می گفت که یک موقعی آیت الله خامنه ای تشریف آوردند قم ، بعد آیت الله بهجت فرمودند : همه از اطاق بروند بیرون ، حالا هر کس می آمد ملاقات آیت الله بهجت ، پسر آقا و بعضی های دیگر هم حضور داشتند .

بعد می گفت : یک موقعی آیت الله خامنه ای که آمدند ، آیت الله بهجت فرمودند : " هیچ کسی نماند ، همه بروند بیرون من با آقا حرف خصوصی دارم "

و بعد تا مدتی با هم بودند و به طور خصوصی و ما همه رفته بودیم بیرون از اطاق ، این قدر با هم صمیمی بودند

ختم صلوات برای سلامتی رهبر انقلاب

فرزند آیت الله العظمی بهجت با اشاره به همزمانی روزهای پایانی عمر پدر بزرگوارشان با سفر رهبر انقلاب به استان کردستان، در بیان حالت روحی ایشان، به حساسیت این مرجع تقلید نسبت به سلامت رهبری اشاره می کند و می گوید: این موضوع سبب شد تا معظم له برای سلامتی رهبر انقلاب چندین ختم ویژه صلوات و ذکر را گرفتند و مداومت بر این ختم ها که برای سلامت رهبر انقلاب بوده است تا آخرین ساعت عمر حضرت آیت الله بهجت ادامه داشته است.

بیانیه های آیت الله بهجت در ایام انتخابات

 متن کامل نظر آیت الله بهجت، درباره وظیفه مردم در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی بدین شرح است:


«باید آن کسی که انتخاب می شود، عادل باشد. عدالت شرط است و باید احراز عدالت شود. اگر انتخاب کننده، تشخیص داد آن کسی که باید انتخاب شود، عادل است، اشکالی ندارد که انتخاب کند».

همچنین ایشان علاوه بر اهتمام به مسائل داخلی , به جهان اسلام نیز اهمیت زیادی داشتند , چنانکه در رابطه با مسلمانان غزه ایشان در روز دوم حمله اسرائیل به غزه فرمودند: آیا راهی است که کمک های لازم به مسلمانان غزه بشود ؟در روز پنجم حمله فرمودند: اسرائیل با این کار خود را از بین برد و دیگر اسرائیل سابق وجود ندارد و در روزهای پایانی حمله رژیم صهیونیستی به مردم بی دفاع غزه فرمودند:مردم غزه چه کشته شوند و چه نشوند پیروزند(پایگاه اطلاع رسانی دفتر معظم له)

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
تا 1439...

جستجو

بایگانی

پربازديدها

آخرين نظرات

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی