تصاوير منتخب

۰

کامبوج و لائوس و پاناما و نیکاراگوئه، نمادهای عدالت آمریکایی!!

جنایات غرب

کامبوج و لائوس و پاناما و نیکاراگوئه، نمادهای عدالت آمریکایی!!

کامبوج و لائوس، نمادهای عدالت آمریکایی!!

 در اواسط ماه مه سال ۱۹۷۵، جرالد فورد رییس جمهور وقت آمریکا، دستور حمله ی هوایی، دریایی و زمینی را به کامبوج، همسایه ویتنام، صادر کرد.
 پیت مک کلوی، نماینده کالیفرنیا در کنگره، پس از سفر به کامبوج درباره آنها چنین گفت :" حوادث کامبوج بزرگترین شرارتی است که ما در یک کشور خارجی مرتکب شده ایم. تنها دلیل این رفتارها منافع ما بوده است!"
 لائوس، همسایه دیگر ویتنام، نیز از تمدن آمریکا بی نصیب نماند. " جنگنده های آمریکایی طی دو سال پی در پی در زمان جنگ ویتنام و به صورت روزانه روستاها و شهرهای شمال شرقی لائوس را بمباران کردند، به صورتی که هزاران نفر از ساکنان این مناطق مجبور شدند طی این دو سال بیشترین اوقات خود را در غارها و گودال های زیرزمینی بگذرانند."
 در فاصله سال های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۳، جنگنده های آمریکایی بیش از ۲ میلیون تن بمب به مردم لائوس هدیه کردند. این میزان بمب از مقدار بمب هایی که آمریکا در جنگ دوم جهانی علیه آلمان و ژاپن مصرف کرد بیشتر بود!
  یک آمریکایی به نام فرد برانفمن، نویسنده و فعال ضد جنگ آمریکایی، درباره این بمباران ها چنین گزارش داده است :" دهکده پس از دهکده با خاک یکسان می شد. تعداد بی شماری از مردم به وسیله بمب های ناپالم و فسفری زنده زنده سوختند و یا بر اثر ترکش بمب ها سوراخ شدند. آمریکا تصمیم گرفته بود کل مناطقی از لائوس را که در همسایگی با ویتنام قرار داشت از نظر فیزیکی و اجتماعی نابود کند. البته این عملیات در کمال پنهان کاری اتفاق افتاد. در نتیجه این عملیات لائوس به سرزمین آوارگان تبدیل شد و به جا ماندن صدها هزار کشته و بیشتر از همین تعداد معلول در آن، نتیجه تصمیمی بود که فرماندهان آمریکایی با هدف بستن راه های کمک رسانی به ویت کنگ ها گرفته بودند. "
نیکاراگوئه، تضاد بهداشت و حقوق بشر!!
 نیکاراگوئه یکی از همسایگان آمریکاست که در آن ساندنیست ها ( یکی از احزاب سوسیال دمکرات در نیکاراگوئه ) حکومت سوموزا را که از دوستان و متحدان آمریکا بود سرنگون کردند و پس از تشکیل حکومت مردمی، زمین ها را بین کشاورزان تقسیم و آموزش و بهداشت را برای عموم رایگان اعلام کردند.
 در چنین شرایطی، سازمان سیا گروهی به نام کنترا به راه انداخت. یکی از فرماندهان این گروه به نام ادگار خامورو در دادگاهی بین المللی درباره عملکرد این گروه شبه نظامی چنین گفته است :" به دستور سازمان سیا، موجی از قتل، غارت، آدم ربایی و شکنجه به راه انداختیم و با حمله به روستاها و مزارع، کشاورزان و خانواده هایشان را در نهایت بی رحمی قتل عام کردیم، به زنان و دختران تجاوز کردیم و بسیاری را بازداشت و شکنجه کرده و حتی گوش و بینی و زبان آنها را بریدیم. ماموران سیا به ما می گفتند این روش ها باعث قطع حمایت مردم از ساندنیست ها و سرنگونی حکومت آنها می شود، چرا که آمریکا مفید بودن این روش ها را در کشورهای زیادی تجربه کرده است. "
سازمان سیا در اقدامی پژوهشی و با استفاده از تجربیاتش در نیکاراگوئه، جزوه ای به نام " عملیات روانی در جنگ شهری" منتشر کرد! در این جزوه آمده بود که انجام اقداماتی مانند قتل، خشونت دسته جمعی علیه شهروندان، آدم ربایی و بمب گذاری در اماکن عمومی شهرها از مفیدترین روشها برای مقابله با حکومت هاست.
در نهایت سازمان سیا حکومت را از ساندنیستها پس گرفت ...
پاناما و نجات به سبک آمریکایی 
 پاناما کشوری کوچک در جنوب آمریکاست که ژنرالی به نام نوریگا حدود ۱۵-۱۰ سال بر آن حکومت می کرد. وی از امکانات حکومتش برای قاچاق مواد مخدر از آمریکای لاتین به ایالات متحده استفاده می کرد و شریک عمده سازمان سیا در انتقال مواد مخدر از آمریکای لاتین به ایالات متحده بود. تا آنجا که جرج واکر بوش پدر (سال ۱۹۷۷) رئیس سازمان سیا بود، حامی اصلی نوریگا به شمار می رفت و آمریکایی ها تاکید داشتند وضعیت حقوق بشر در پاناما بسیار خوب است! 
 اما در سال ۱۹۸۷ به خاطر مسائل اقتصادی دچار اختلاف شدند و ورق برگشت! آمریکایی ها در دادگاهی در فلوریدا، نوریگا را به اتهام قاچاق مواد مخدر، به صورت غیابی محاکمه و به حبس ابد محکوم کردند. دادگاه سپس ارتش آمریکا را مامور کرد تا نوریگا را برای اجرای حکم به آمریکا منتقل کند. جرج بوش پدر هم که در آن سال به ریاست جمهوری آمریکا رسیده بود اعلام کرد نوریگا حاکمی فاسد است.
در دسامبر سال ۱۹۸۹ ارتش آمریکا با ۲۶ هزار سرباز به پاناما حمله کرد. در بمباران نیروی هوایی آمریکا بیش از ۱۴ هزار پانامایی بی خانمان شدند و هزاران غیرنظامی هم کشته شدند. اینکه گناه مردم پاناما چه بود الله اعلم!!
‼️ نوریگا نهایتا دستگیر شد و تاکنون در یکی از زندانهای آمریکا روزگار سپری می کند. ارتش آمریکا نیز یک پانامایی دیگر را که با سازمان سیا همکاری های گسترده ای در دو حوزه ی حقوق بشر و قاچاق مواد مخدر داشت به عنوان رییس جمهور جدید پاناما منصوب کرد و مشکل حل شد !

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
تا 1439...

جستجو

بایگانی

پربازديدها

آخرين نظرات

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی